Overslaan en naar de inhoud gaan

Management Traineeship Finance

Richting(en): Banking / Finance, Management |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Amstelveen
Startdatum: 01 maart 2024
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

In het kort

Is finance jouw passie? Ben jij benieuwd hoe dit wordt ingezet binnen een dynamisch en internationaal bedrijf? En, wil jij bijdragen aan de ambitie van KLM om voorop te blijven lopen in innovatie en duurzaamheid in de luchtvaartsector?

Dan is het Finance Management Traineeship bij KLM op jouw lijf geschreven!

Wat kan je verwachten?
Een onvergetelijke ervaring binnen de finance - divisie van Air France-KLM als bijvoorbeeld een leider/leidster van een team specialisten of als projectleider/leidster. Wij geven je gegarandeerd een vliegende start in het ontwikkelen van je leiderschapskwaliteiten.

Ben jij een toekomstig leider/leidster die de Finance units van Air France-KLM vormgeeft?

Wat ga je doen?

De komende twee jaar tijd voer jij vier verschillende opdrachten uit waarbij je ook veel verantwoordelijkheid krijgt in het managen van teams. Finance anno 2023 bestaat niet alleen meer uit rapporteren en berekenen. De focus nu, is veel meer meedenken met de business en het optimaliseren van nanciële processen. Als managementtrainee word jij uitgedaagd om na te denken over nanciële innovaties, zoals op het gebied van robotisering of Articial Intelligence. Maar ook het onderzoeken van de mogelijkheden tussen nance en de verdere verduurzaming van KLM.
Welke opdrachten kun je verder verwachten als finance managementtrainee? Een paar voorbeelden:

Meedraaien met VP Finance

Jij wordt direct gekoppeld aan de VP Finance in een van de businesses. Je draait volledig mee in het MT, ondersteunt bij de reguliere finance-processen en pakt projecten uit zijn/haar portfolio op. Door op dit niveau mee te draaien en tegelijkertijd verantwoordelijk te zijn voor een aantal concrete projecten geeft deze opdracht je een goed beeld van de scope en impact van Finance binnen KLM.

Inhouse banking model

Je werkt mee aan het uitdenken en inrichten van een inhouse banking model binnen treasury, waarbij je samen met het treasury team en de buitenstations keuzes maakt in de opzet van de overnight-clearing-geldstromen.

Performance-analyse

Na een grondige analyse zet je een dashboard op bij KLM Cityhopper zodat zij kunnen zien wat de performance is van het nieuwe type vliegtuig dat is aangekocht. Hiervoor analyseer de afspraken rond ingebruikname en de daadwerkelijke prestaties van het vliegtuig. Je vergelijkt de werkelijke performance met de norm die KLM voor ogen heeft en maakt inzichtelijk wat de financiële impact is van eventuele afwijkingen.

Verbeterde rapportage

Je werkt aan een verbeterd rapportageproces bij commercie waardoor alle afdelingen straks op dezelfde manier werken. Jij zorgt daarbij ook voor de juiste tools en training inclusief overdracht aan de relevante stakeholders.

Uniek voor het KLM Management Traineeship Finance:

Afbeelding verwijderd. Iedere vrijdag gereserveerd voor jouw ontwikkeling;

Afbeelding verwijderd. Een intensief tweejarig persoonlijk leiderschapstraject, leren met en van elkaar in de trainee community (samen met Management Trainees richtingen Corporate, Business & Tech en Engineering & Maintenance), en deep dives in het bedrijf KLM en de airline industry;

Afbeelding verwijderd. Na drie jaar krijg je de kans om te starten in een nanciële postdoctorale opleiding (of post- hbo) tot bijvoorbeeld Register Controller, of een MBA in bijvoorbeeld Big Data & Business Analytics;

Jouw profiel

Om ook de komende eeuw luchtvaartgeschiedenis te schrijven, hebben wij inspirerend en veerkrachtig talent nodig. Mensen die een klimaat creëren met ruimte voor innovatie en samenwerking. Verbindend leiderschap start bij inzicht in jezelf: jij bent zelfbewust. Je snapt dus goed wie je bent als mens en als leider.

Een open, nieuwsgierige, leergierige houding richting jezelf en anderen helpen daarbij. Wil jij je ontwikkelen tot de financiële leider van morgen?

Verder heb je:

 • Academisch denkniveau;

 • Affiniteit met een of meer thema’s die voor KLM belangrijk zijn: duurzaamheid, digitalisering en klantgerichtheid;

 • Starters werkervaring;

 • Goede beheersing van de Nederlandse taal (C2-taalniveau);

 • Vloeiend in Engels (woord & geschrift);

 • Aantoonbare affiniteit met finance.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je:

 • Conceptueel denkt, een kritische houding toont, en hoofd- en bijzaken weet te scheiden;
 • Sensitief en energiek bent;
 • Een onderzoekende houding hebt, verandering omarmt en je verplaatst in andere/culturele perspectieven;
 • Samenwerkt met diverse belanghebbenden en focust op gezamenlijk resultaat en succes;
 • Zelfbewust bent en reflecteert (wat doe ik, wat doet de ander?), en je reflecties omzet in actie;
 • Snel weer overeind kan krabbelen na een tegenslag.

Wat bieden wij?

De finance management traineeship geeft je een brede kijk op finance binnen deze uitdagende sector. Door de combinatie van transformatie en operatie ben je bij KLM verzekerd van uitdagend werk; de luchtvaart is altijd in beweging. Perfecte context dus voor een steile klim in jou ontwikkeling!

Daarnaast bieden we:

 • Een vast startsalaris van € 3.542,39 bruto per maand, een eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • Een persoonlijk duurzame inzetbaarheid budget;
 • 30 vakantiedagen per jaar;
 • Fikse korting op vliegtickets (IPB);
 • Een uitstekende pensioenregeling;
 • Reiskostentegemoetkoming + gratis gebruik van het busnetwerk op Schiphol;
 • Een netwerkvereniging speciaal voor alle young professionals: Young KLM.

Het leven is meer dan werken alleen. Van onze managementtrainees verwachten we gedrevenheid en flexibiliteit. Maar wij houden wel vast aan een gezonde balans tussen werk en privé.

De functie is fulltime (40 uur per week). Waar jouw stoel staat, is afhankelijk van je opdracht. Van hybride tot op ons hoofdkantoor in Amstelveen of op een van onze vestigingen rondom Schiphol.

Ready for your next destination?

Je kunt solliciteren tot en met 29 oktober 2023

Dit kan je verwachten van de sollicitatieprocedure: 

Voor het management traineeship finance selecteren wij niet op basis van een CV. Dit doen we om een onbevooroordeelde selectie te stimuleren. Tijdens het selectiegesprek hebben de gesprekspartners alleen inzicht in jouw testresultaten en de antwoorden die je hebt gegeven in je motivatievragen. Vul deze vragen dus zorgvuldig in.

 • ​Webinar: Informatieve Webinar (facultatief) op 28 september en 26 oktober.
 • Ronde 1: Selectie op basis van killerquestions.
 • Ronde 2: Online assessments (capaciteitentest en persoonlijkheidstest) vanaf 31 oktober met als uiterlijke deadline 5 november.
  Note: Solliciteer je voor meerdere Traineeships binnen de KLM, dan krijg je maar 1 maal de kans om de testen te maken.
 • Ronde 3: Selectiegesprekken op basis van motivatie, persoonlijkheidstest uitslagen, ervaring en competenties.  13/14/15 november (fysiek).
  Note: Je krijgt van ons een uitnodiging voor één van deze dagen. Houd hier rekening mee en zet deze dagen in je agenda.
 • Ronde 4: Offline assessment dag op 24 november (fysiek).
  Note: Houd hier rekening mee en zet deze dag in je agenda.
   

Startdatum van het Management Traineeship Finance: 1 maart 2024.

In onze diverse KLM-organisatie werken we aan het creëren en behouden van een inclusieve sfeer waarin je jezelf kunt zijn, ongeacht hoe je eruitziet, wat er in je paspoort staat, hoe je je identificeert, wat je religieuze overtuigingen zijn of wie je omarmt als je thuiskomt.

Kortom: het gaat er niet om wie je bent, maar hoe je bent. Dit betekent ook dat wij alle sollicitanten gelijk behandelen, zonder te discrimineren.

Als je een sollicitant bent met een handicap of een speciale behoefte die aanpassing vereist, moedigen wij, AIRFRANCE-KLM of KLM je aan om ons hierover te informeren, zodat wij de nodige maatregelen kunnen treffen om ervoor te zorgen dat u volledig kunt deelnemen aan de sollicitatieprocedure.

Vooraanmelden

Other possibilities

werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

IT Security Analist

IT / ICT

KLM Royal Dutch Airlines - Schiphol

Air France/KLM investeert fors in Cyber Security om zichzelf te beschermen tegen steeds toenemende dreiging. De groep handhaaft daarom voortdurend haar securityoplossingen conform de industriestandaard en de teams die binnen Operations Security verantwoordelijk zijn voor de verschillende securityactiviteiten groeien al enkele jaren. De groep heeft deze strategie recent meer dan ooit bevestigd en blijft hierin investeren.

IT Security Analist
werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

SAP Data Engineer

Data Analyse

KLM Royal Dutch Airlines - Schiphol

Type vacature: Regulier
Plaats: Schiphol Oost
Uren per week: 40
Opleidingsniveau: HBO Bachelor
Solliciteer t/m: 26-02-2023

 

In het kort

Vlucht KL691. Mede mogelijk gemaakt door jou, data analytics engineer. Jij beheert de masterdata over de onderdelen van verschillende vliegtuigmotoren: van de GEnx tot de LEAP. Ook help je het productieteam bij dataproblemen en voer je data-analyses uit. Als KLM’er draag je bij aan onvergetelijke vluchten. Wat je ook doet.

 

Wat ga je doen?

Je zorgt ervoor dat de masterdata over alle typen vliegtuigmotoren goed in het systeem staat, overzichtelijk blijft én up-to-date. Dat doe je in SAP, een van de belangrijkste datasystemen van KLM. Daarnaast ondersteun je de productie-afdeling bij dataproblemen: je speurt ernaar in het systeem en verhelpt ze zo snel mogelijk. Vervolgens duik je in onze lopende data-gerelateerde projecten. Slimme digitale tools ontwikkelen, bijvoorbeeld. Hiermee kunnen onze monteurs nog efficiënter werken. 

 

Verder:

 • voer je complexe data-analyses uit, zodat we onze data zo slim mogelijk kunnen inzetten;
 • heb je veel contact met collega’s van andere afdelingen; 
 • initieer je projecten, stelt je deze samen en voer je ze uit. 
   

Waar land je?

Bij de afdeling Engine Services op Schiphol-Oost, waar je overdag (want geen nachtdiensten) terechtkomt in het diverse Engineering Data Team van vier ervaren specialisten. Daarnaast hebben we nog eens meerdere stagiairs die we intensief en met veel plezier begeleiden. Aan collega’s geen gebrek dus, en ze vinden gezelligheid belangrijk. 

 

Jouw profiel

Een analytische instelling is je tweede natuur, en je bent een doorzetter: je bijt je vast in langlopende projecten. Dat vraagt wat van je planningsvermogen, zelfstandigheid en eigen initiatief, maar zeker ook van je creativiteit. Want om onze werkprocessen te versoepelen, ben je altijd op zoek naar innovatieve oplossingen. Ook ben je communicatief sterk, zodat je makkelijk kunt schakelen tussen verschillende teams. Plus: je wilt écht expert worden in je vak en bent klaar om on the job een hoop te leren. 

Verder:

 • heb je minimaal een hbo-denkniveau;
 • heb je affiniteit met techniek en vliegtuigen;
 • begrijp je heel goed (technisch) Engels.
 • This position is only open for people with a valid EU work permit.
   

Competenties

 • Overzien van bedrijfsprocessen
 • Plannen en organiseren
 • Probleemanalyse
 • Verzamelen van informatie
 • Werken in teamverband

 

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende rol bij een uniek Nederlands bedrijf;
 • Een brutosalaris tussen € 3.300,- en € 4.300,- bruto per maand, afhankelijk van kennis- en ervaringsniveau;
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en mooie doorgroeimogelijkheden;
 • Een goede pensioenregeling en 8% vakantiegeld;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 25 vakantiedagen en 5 extra vrije dagen;
 • Fikse korting op vliegtickets (als je minimaal 6 maanden in dienst bent);
 • Een reiskostenregeling en gratis gebruik van het busnetwerk rondom Schiphol;
 • Korting op je ziektekostenverzekering;
 • Een budget voor duurzame inzetbaarheid.

 

Ready for your next destination?

Wacht dan niet langer, en stuur ons je cv voor de ‘final boarding call’ op 26-02-2023! Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven; tijdens je online sollicitatie stellen we je enkele gerichte vragen. Je sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een capaciteitentest. Binnen twee weken na sluitingsdatum van de vacature krijg je bericht van ons.

 

Een dossiercheck (voor ex-KLM-medewerkers) en/of een referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Door te solliciteren op deze vacature geef je toestemming voor deze checks.

 

Vragen?

Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met de hiring manager. Bel of mail de recruiter voor vragen over de sollicitatieprocedure. Vergeet in beide gevallen niet om het vacaturenummer te noemen: #11873.

 

Hiring manager

Tim Rootliep: tim.rootliep@klm.com 

 

Recruiter

Coen Baljon: COEN.BALJON@KLM.COM of +31 629229122

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

SAP Data Engineer
werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

Safety Engineer (Transavia)

Engineering / Techniek

KLM Royal Dutch Airlines - Schiphol

Type vacature: Regulier
Plaats: Schiphol Oost
Uren per week: 40
Opleidingsniveau: HBO Bachelor
 

 

In het kort

Als Safety Engineer ben jij samen met jouw collega’s van de afdeling Safety, Quality Assurance & Security binnen Transavia op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het veiligheids- en kwaliteitsmanagement. Jij levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een veilige vlucht uitvoering en grondoperatie, de hoogste prioriteit van Transavia.

Wat ga je doen?

Concreter?

Binnen de afdeling Safety, Quality Assurance & Security zijn wij momenteel op zoek naar een fulltime Safety Engineer.

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor:

 • Het inrichten en ontwikkelen van het Safety Management System (SMS). Hiertoe stel je onder andere de programma’s van eisen samen voor de geautomatiseerde hulpmiddelen die ten behoeve van het SMS in gebruik zijn of in gebruik zullen worden genomen. Dit betreft onder meer het systeem voor het melden van voorvallen, flight data monitoring en safety risk management.
 • Begeleiding en ondersteunen van safety risk assessments bij de operationele afdelingen.
 • Het uitvoeren van SMS-taken zodanig dat voortdurend een betrouwbaar inzicht bestaat in de stand van zaken met betrekking tot risico’s in de operatie. Op basis van deze data informeer en adviseer jij het operationele lijnmanagement.
 • Analyseren van (digitale) vluchtgegevens die vanuit de operatie worden ontvangen. Voorbeelden zijn safety reports, flight data monitoring en Electronic Flight Bag data.
 • Ondersteunen van het afdelingshoofd bij aansturen/monitoren van veiligheidsonderzoeken en operationele security werkzaamheden.
 • Het vertegenwoordigen van Safety, QA & Security in (multidisciplinaire) projecten.

Waar land je?

In deze functie maak je deel uit van een enthousiast team van ongeveer 8 medewerkers. Een team bestaat uit de safety manager, twee andere safety engineers, 3 flight safety officers, en een maintenance safety officer. Je rapporteert in deze functie aan het Hoofd Safety, Quality Assurance & Security.

Jouw profiel

Voor deze vacature heb je heel wat in huis. Je bent in het bezit van een Universitair / HBO diploma in een relevante technische of (vliegtuig) operationele discipline en bent iemand die doortastend is en stevig in de schoenen staat. Daarnaast:

 • Beschik je over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Breng je ervaring en/of affiniteit met Safety Management is een pré. Evenals kennis van EASA en IOSA regelgeving.
 • Ben je ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.

Competencies

 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Een eindejaars- en winstuitkering;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

 

Deze functie wordt gewaardeerd in functiegroep 9. Dit houdt in dat we op basis van kennis en ervaring jou een aanbieding doen tussen de 3007,- en 5039,- euro bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband.
 

Wil je solliciteren?

Ben jij de Safety Engineer die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via: https://werkenbijtransavia.com/o/safety-engineer-bij-transavia-schiphol-airport

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op via recruitment@transavia.com.  Wij komen graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een manager en een collega uit het team.
 • Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 • Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Een antecedentenonderzoek en VVGB maken deel uit van de procedure.

 

Safety Engineer (Transavia)