Overslaan en naar de inhoud gaan

Energietransitie Talent Programma

Bedrijf: ORMIT
Richting(en): Overige, Engineering / Techniek |
Niveau: WO
Locatie: Nederland
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van ORMIT

Een succesvolle energietransitie vraagt naast innovatie vooral ook leiderschap. Wil jij als future leader een bijdrage leveren aan de realisatie van deze transitie en het behalen van de klimaatdoelstellingen? Dan biedt ons Energietransitie Talent Programma jou een unieke kans om je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen, je talent te ontdekken, kennis te maken met verschillende werkgevers en gave projecten te doen op het gebied van de energietransitie.

Creëer impact: een duurzame wereld

Jij hoeft niet overtuigd te worden van de noodzaak van de energietransitie. Over 10 jaar moet de uitstoot van CO2 in vergelijking met 2015 gehalveerd zijn en in 2050 is Nederland volledig CO2 neutraal. Daarvoor moeten we nu handelen! Wij zoeken dan ook betrokken toptalenten die zich hiervoor willen inzetten. In een complex speelveld  ontmoeten mensen en technologieën elkaar op een nieuwe manier. Organisaties zien mooie kansen en staan tegelijkertijd voor complexe uitdagingen. Hoe realiseren we in onze maatschappij de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame bronnen? En daar kom jij als energiek en gedreven talent in beeld! Met jouw leiderschapstalent, expertise, sterk analytisch vermogen, tech-savviness en uitstekende communicatieskills beweeg jij partijen richting een duurzame wereld. En daar helpen wij je bij met een uitgebreid ontwikkelprogramma waarin jouw talentontwikkeling en het maken van impact centraal staan.

Begin je carrière bij jezelf

Na je studietijd of eerste werkervaring weet je één ding zeker. Je wilt impact maken en bijdragen aan een betere wereld. Maar hoe dan? In welke rol kan en wil jij excelleren binnen het complexe werkveld van de energietransitie? En wat voor organisatie past het beste bij jou? Het maken van deze keuzes aan het begin van je carrière is essentieel, maar niet altijd makkelijk. Verken daarom jouw talent en mogelijkheden met ons en start dit ORMIT Energietransitie Talent Programma!

Dit ga je doen

Samen met medetrainees doorloop je een intensief tweejarig ontwikkelprogramma. Het programma is gericht op de ontwikkeling van jouw talent en leiderschap skills en voorziet ook in kennis over de energietransitie. Je krijgt je eigen ORMIT-coach, stapt in intervisies en je krijgt trainingen op het gebied van soft-skills, zoals (persoonlijk) leiderschap, teamwork, communicatie, stakeholder-, innovatief project- en changemanagement. Ook boosten we je kennis van de energietransitiemarkt samen met gespecialiseerde partners. Het meeste leer je echter in praktijk. Daarom ontwikkel je jouw expertise en leiderschapsskills door te excelleren in verschillende opdrachten.

Bij elk van onze partners krijg je een project met een duidelijke uitdaging. Zo leer je niet alleen veel, maar realiseer je ook meteen impact. Binnen dit Talent Programma streven wij ernaar om je opdrachten te geven waarbij jij indirect of meest wenselijk direct een bijdrage kunt leveren aan de energietransitie of klimaatdoelen.

Elektrische bussen en zonne-energie

We delen graag voorbeeldopdrachten van ORMIT'ers. Zo hebben trainees Arjan en Arthur een half jaar gewerkt bij Qbuzz aan het grootste implementatieproject van elektrische bussen in Europa. Arthur: “En we mogen stellen dat het project is geslaagd! Vanaf 15 december rijdt Qbuzz in de regio Groningen-Drenthe met 150+ elektrische bussen (en het restant op biodiesel) om zo de CO2-uitstoot met 90% te reduceren. Een van de grootste uitdagingen was het creëren van structuur in een omgeving waar veel veranderingen plaatsvinden. Het elektrisch rijden heeft namelijk grote gevolgen voor de dienstregeling en roosters, maar er diende ook een compleet nieuwe laadinfrastructuur aangelegd te worden."

De Gemeente Den Haag heeft de grote uitdaging om op korte termijn de stad van duurzame energiebronnen te voorzien. Deze energietransitie vraagt om een nieuwe manier van handelen en denken. Emanuela: “Er gebeurt ontzettend veel in Den Haag. De energietransitie raakt de stad op alle niveaus. Een enorme uitdaging, met veel verschillende doelgroepen. Als projectleider werk ik mee om ondernemers de kansen en mogelijkheden van zonne-energie te laten zien en benutten.”

Waarom ORMIT?

ORMIT is specialist in talent- en leiderschapsontwikkeling. Wij maken organisaties en mensen succesvoller door hun unieke talenten verder te ontwikkelen en in te zetten. Dit doen we al ruim 25 jaar en met succes! Ook zijn we inmiddels 14 jaar een Great Place to Work en zijn we de eerste CEDEO Traineeship erkende organisatie van Nederland.

 • Meer dan 25 jaar ervaring als specialist in traineeships en al 14 jaar een Great Place to Work!
 • Je doorloopt een state-of-the-art ontwikkelprogramma
 • Je geeft je carrière binnen de energietransitie een boost
 • Je maakt impact via uitdagende opdrachten
 • Je draagt bij aan een toekomstbestendige, gezonde en duurzame wereld
 • Bij ORMIT gaan plezier, ambitie en vooruitgang hand in hand
 • Je leert en wordt uitgedaagd door een peer groep van medetrainees
 • Welkom in een groot netwerk van huidige ORMIT trainees en (±1500) alumni

Dit vragen we van je

 • Een sterke ‘groene’ ambitie en motivatie.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse én Engelse taal
 • Een afgeronde academische masteropleiding (MSc) op het gebied van sustainability. Denk hierbij aan: Energy Management, Global Business & Sustainability, Infrastructure and Green Cities, Sustainable Business & Innovation and Sustainable Energy Technology.
 • Fulltime werkervaring (maximaal 3 jaar) is een pré.
 • Naast je studie heb je je ontwikkeld via relevante nevenactiviteiten. Denk hierbij aan buitenlandervaring, bestuurservaring, relevante stages en bijbanen.
 • Je bent een energieke verbinder met kennis van zaken.
 • Je gaat uitdagingen binnen een complex stakeholderveld graag aan.
 • Je hebt een frisse blik en kunt meebewegen onder verschillende omstandigheden.

Dit kun je van ons verwachten

 1. Het is ons doel om jouw sollicitatie zo snel mogelijk te beoordelen.
 2. Laat je kwaliteiten zien in onze online capaciteitentest.
 3. In een online interview beoordelen wij jouw analytische skills en of er een wederzijdse match is.
 4. Daarna nodigen wij jou uit op de ORMIT assessmentdag.
 5. We doen je aanbod en heten je welkom bij ORMIT!

Heb je vragen? Neem gerust contact op met onze Corporate Recruiter Lenka Radev. Bij voorkeur even via WhatsApp +31 (0)6 10 95 24 64. Dan kunnen we altijd een belafspraak inplannen. Of stuur een mailtje naar recruitment@ormit.nl. Tot snel!

Ga naar de website van ORMIT

Other possibilities

Aanmelden tot en met

Recruiter

HRM / Recruitment

ORMIT - De Bilt

ORMIT verbindt young professionals aan uitdagende vraagstukken bij een grote diversiteit aan klanten. Dit doen wij in de vorm van traineeships en talent programma’s. ORMIT is voor organisaties de bewezen oplossing voor het vinden, ontwikkelen en binden van talent dat het verschil maakt. Voor onze programma’s zijn wij constant op zoek naar toptalent dat zichzelf verder wil ontwikkelen. Werving en selectie is dan ook een van onze kernprocessen, dit doen wij met een gedreven en ervaren recruitment team. Ter versterking van dit team zijn wij per direct op zoek naar een Recruiter. 

Aanmelden tot en met

Meewerkstage Social media bij ORMIT

Online Marketing

ORMIT - De Bilt

Ga jij het beste halen uit onze social kanalen? Tijdens deze leerzame stage ontwikkel jij jezelf tot social expert

Hey jij daar social media topper! Voor het Digital Communication team bij ORMIT zijn wij opzoek naar een stagiaire die onze social media kanalen een boost kan gaan geven. Tijdens deze stage ga jij samen met mede collega's content bedenken, creëren en plaatsen op onze social media kanalen. Daarnaast zal jij ook verantwoordelijk zijn voor het reageren op binnenkomende reacties en analyseren van social media data. Aan jou de taak om onze kanalen naar een next level te brengen en onze doelgroepen te inspireren en triggeren!

Aanmelden tot en met

Business Development Manager

Sales

ORMIT - De Bilt

ORMIT zoekt een verbinder die onze bestaande en nieuwe klanten gaat ondersteunen op het gebied van talent ontwikkeling. De young professionals in onze traineeships en ontwikkel programma’s zijn het management van morgen, bedrijven staan dan ook te springen om onze talenten tijdelijk of vast in te zetten op complexe vraagstukken binnen hun organisatie. Wat werken bij ORMIT waardevol maakt, is dat je als Business Development Manager een belangrijke bijdrage kunt leveren aan het invullen van de behoefte van onze klanten aan talent, maar ook jong talent kunt helpen met het verwezenlijken van hun ambities.

Om deze brug te kunnen slaan is het belangrijk dat je de behoeftes van de klant centraal stelt en deze weet te vertalen naar een passende talentoplossing. Deze functie maakt deel uit van het salesteam, maar bij het realiseren van klantoplossingen werk je in projectteams nauw samen met verschillende collega’s.

Solliciteer nu!