Overslaan en naar de inhoud gaan

Trainee Programmasecretaris Regionale Energiestrategieën

Deadline: 25-11-2019 12:00:00

Functieomschrijving

Voor het Nationaal Programma RES zoeken we een Energietrainee!

Voor het succes van het Nationaal Programma Regionale Energiestrategieën is onderlinge verbinding tussen de regio’s van het allergrootste belang. Als trainee help jij bij het aanbrengen van deze samenhang.

Het ondersteunen van de programmadirecteur en het programmateam in brede zin, daar draait het om in jouw werk. Je werkt nauw samen met de programmadirecteur in de dagelijkse aansturing van het Nationaal Programma. Je treedt op als intermediair tussen het programma en bedrijfsvoering. Daarnaast houd je de samenhang tussen de activiteiten binnen het Nationaal Programma RES nauwgezet in de gaten, agendeert de te bespreken onderwerpen, organiseert bijeenkomsten met het management- en programmateam en Opdrachtgevend Beraad, bent penvoerder van belangrijke documenten en controleert de voortgang van het programma en de programmalijnen.

Jouw werkzaamheden

  • Je plant en verzorgt de voorbereiding en de verwerking van de verschillende overleggen en vergaderingen van het programmateam en de programmadirecteur;
  • Je coördineert en verzorgt de uitwerking van programmaplannen, handreikingen en andere documentatie;
  • Je arrangeert gesprekken met partners van het NP RES en bereid deze voor;
  • Je bewaakt de voortgang van acties, afspraken en doelen in relatie tot het programmaplan en vastgestelde werkplannen;
  • Je draagt zorg voor de afstemming en de verbinding tussen de verschillende programmalijnen;
  • Je bent het aanspreekpunt van het Nationaal Programma RES.
Functie-eisen
  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Je bent communicatief vaardig, zowel in woord als in geschrift;
  • Je bent analytisch sterk;
  • Je kunt afspraken omzetten in acties en je kunt goed samenwerken;
  • Je kunt strategisch denken en hebt ervaring met bestuurlijke en politieke processen;
  • Je hebt een redelijke kennis van de energietransitie, zowel inhoudelijk als procesmatig.
Wat is het Nationaal Programma Regionale Energie Strategie?

De klimaatopgave is misschien wel één van de grootste maatschappelijke opgaven van deze tijd. Iedereen zal het merken in zijn of haar leefomgeving. De regio wordt gezien als het schaalniveau om invulling te geven aan deze opgaven. Hoewel de oplossingen regionaal gevonden moeten worden, slaagt dit alleen wanneer in een verbindend nationaal programma de afzonderlijke regio’s elkaar kunnen aanvullen en versterken.  Deze ondersteuning bevordert zo kwalitatief hoogwaardige strategieën die samen optellen tot de nationale opgave. In dit nationaal programma is de kracht vanuit verschillende stakeholders gebundeld om knelpunten in de regio snel en effectief te adresseren en tot een oplossing te brengen: een echte netwerkorganisatie!

Wat biedt het Nationaal Programma RES jou?

Je werkt binnen het programmabureau samen met 14 collega’s, die alle deskundig en gemotiveerd zijn om de regio’s te ondersteunen en van het programma een succes gaan maken. Je vaste werkplek is in Den Haag. Daarnaast ben je ook ‘in het land’ actief voor en bij de regio’s. Binnen het programma werk je samen met overheden, maatschappelijke organisaties en marktpartijen. Het Nationaal Programma RES is een adaptief programma, wat betekent dat jij ook actief mee kan denken over verbeteringen om het programma nog effectiever te maken.

Nationaal Energietraineeship

Deze functie wordt gecombineerd met het Nationaal Energietraineeship. Vier dagen per week werk je bij Nationaal Programma RES, op de vrijdagen volg je het traineeprogramma. Dan werkt je aan persoonlijke ontwikkeling door trainingen en coaching. Daarnaast leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende projecten bij de deelnemende organisaties. Hierdoor leer je ook andere organisaties binnen het werkveld van de energietransitie kennen. Dit programma is bedoeld voor starters met maximaal twee jaar werkervaring.