Overslaan en naar de inhoud gaan

PostNL

46000 medewerkers

Werken bij PostNL

Wie zijn wij

PostNL is marktleider op het gebied van post en groeit op het gebied van pakketten en e-commerce. Naast dat we actief zijn op het gebied van post, pakketten en e-commerce, bieden wij ook diensten aan op het gebied van data- en documentmanagement, direct marketing en fulfilment. Buiten Nederland zijn we actief in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, België en Luxemburg.

We innoveren, vernieuwen en verbeteren continue. Bij PostNL danken we onze succesvolle geschiedenis aan een krachtige toekomstvisie. De veranderingen in ons bedrijf hebben alles te maken met andere marktomstandigheden. We spelen daarop in door de ontwikkeling van nieuwe logistieke modellen en het bedenken van vernieuwde diensten. We lopen graag voorop en zijn het modernste postbedrijf van de wereld. Als het eerste beursgenoteerde postbedrijf zijn wij een voorbeeld voor de rest van de wereld in het automatisch sorteren van brieven. Daarnaast speelt ons innovatieve pakkettennetwerk optimaal in op de wensen van webwinkeliers.

Wie wij zoeken voor onze traineeships

Het YEP is toegankelijk voor net afgestudeerde wo’ers en hbo’ers. Belangrijk is dat je in staat bent om complexe vraagstukken op te lossen en verbinding te leggen tussen personen. Daarnaast beschik je over zelfreflectie en daadkracht. We vinden het belangrijk dat je een sterke persoonlijkheid hebt en gedreven bent in het vakgebied waar jouw interesse naar uitgaat. Grijp jij je kansen, heb je visie en kun je die uitdragen? Dan zoeken wij jou.

Kennismaken en solliciteren bij PostNL

Selectieprocedure
Het selectieproces start bij ons met het insturen van je CV en motivatiebrief. Voldoen deze aan de criteria, dan word je uitgenodigd voor de capaciteitentest. Deze kan je thuis achter je eigen computer maken en omvat 3 onderwerpen: cijferreeksen, figuurreeksen en verbale analogieën. Leg je de test met goed gevolg af, dan heb je een sollicitatiegesprek met een recruiter. Bij goed resultaat heb je vervolgens een sollicitatiegesprek met de lijnmanager en HR adviseur van de betreffende functie. Zien zij het net als jij zitten, dan maken we een afspraak voor een assessment. Haal je ook hier een positief resultaat, dan volgt tot slot het arbeidsvoorwaardengesprek.

Ontmoet ons
Wil je meer weten over wat PostNL jou te bieden heeft? Je kunt ons het hele jaar ontmoeten. Bijvoorbeeld tijdens een carrièreweek in jouw studiestad. Of bij één van onze activiteiten voor studenten zoals de business course ‘The 24 Hours of PostNL’. Een stage is ook een uitstekende manier om ons bedrijf te leren kennen. Er zijn meewerk- en afstudeerstages in vrijwel elk vakgebied.

Solliciteren
Zie jij jezelf in een uitdagende rol bij PostNL? Dan nodigen we je uit om bij ons te solliciteren. Op http://www.werkenbijpostnl.nl kun je direct solliciteren op het YEP of een stage. Ook lees je hier ervaringen van collega’s. Liever telefonisch contact? Bel dan naar onze wervingscoördinator via 06 82 30 93 33.

Upcoming events