Overslaan en naar de inhoud gaan

Traineeship overheid financiën

Deadline: 20-02-2022 12:00:00

Ben jij (bijna) afgestudeerd masterstudent, geïnteresseerd in de overheid en sterk op het gebied van financiën? Wil jij ervaren wat het adviesvak inhoudt en aan de slag met vraagstukken binnen alle lagen van de overheid? Dan is het traineeship overheid financiën bij Berenschot iets voor jou.

Wat ga je doen als trainee overheid financiën?

Als trainee bij Berenschot start je op 1 oktober 2021 en maak je in één jaar een vliegende start met het adviesvak. Onder begeleiding van ervaren adviseurs binnen de adviesgroep openbaar bestuur werk je direct mee aan diverse opdrachten en bouw je jouw kennis en vaardigheden flink uit. Projecten waar je aan kunt denken zijn:

  • Onderzoek naar effecten van bezuinigingen van een middelgrote gemeente in opdracht van de gemeenteraad.

  • Ondersteuning bij de implementatie van een afwegingskader voor een directie van een G4-gemeente.

  • Onderzoek naar de financiële en beleidsmatige ruimte van gemeenten in opdracht van een provincie.

Als trainee ben je een duizendpoot: je doet onderzoek, neemt interviews af, geeft presentaties, schrijft mee aan rapporten en offertes, vervult de rol van projectsecretaris, bent lid van diverse project- en acquisitieteams en meer.
Daarnaast werk je aan een persoonlijk ontwikkelplan en groei je samen met andere trainees in het adviesvak door opleiding, het uitvoeren van praktijkcases en een traineeopdracht. Jouw eigen initiatief en ideeën zijn daarin zeer welkom en uiteraard wordt je bij dit alles goed begeleid.

Met wie werk je samen?

Je werkt veel op locatie bij jouw opdrachtgevers; bestuurders en management van gemeenten, provincies, waterschappen en ministeries, maar ook samenwerkingsverbanden en non-profitorganisaties.
Tegelijkertijd ben je onderdeel van de adviesgroep Openbaar Bestuur binnen Berenschot. Zo’n 70 professionals met ieder hun eigen specialisatie, waaronder financieel deskundigen, crisis- en veiligheidsexperts, bestuurskundigen, juristen met politieke achtergrond, adviseurs met een kunst- & cultuurachtergrond en communicatiespecialisten. Een jonge, eigenzinnige club die in wisselende samenstellingen aan projecten werkt.
Allemaal slimme mensen met een duidelijke mening, maar wel vanuit stevige kennis en professionaliteit. Naast de serieuze inhoud is er veel ruimte voor humor, gezelligheid en – zodra de coronamaatregelen het weer toelaten – leuke activiteiten, zoals vrijdagmiddagborrels, werkoverleggen op bijzondere locaties en zelfs af en toe een weekend samen weg.