Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijkswaterstaat - Onderzoekstage Impact van PHD's

Deadline: 15-05-2024 12:00:00
Niveau
WO
Richting

Rijkswaterstaat is een kennisrijke organisatie. Om haar rol goed te blijven vervullen nu en in de toekomst moet hierin steeds opnieuw geïnvesteerd worden met o.a. kennisontwikkeling en innovaties. Medewerkers kunnen, door te promoveren bijdragen aan verdieping van deze kennisontwikkeling. Daarnaast ondersteunt RWS o.a. financieel promovendi die niet bij RWS werken maar wel kennis ontwikkelen die relevant is voor RWS. De vraag die hierbij speelt is in hoeverre de implementatie van deze kennisontwikkeling succesvol bij RWS gebeurt. En dit laatste is precies wat jij gaat onderzoeken!

Dit ga je doen

In de vorm van een stageonderzoek kijk jij hoe Rijkswaterstaat succesvol de kennis opgedaan tijdens deze promotieonderzoeken kan implementeren. Je zult o.a. een impactanalyse uitvoeren van door RWS-gefinancierde promotieonderzoeken. Daarnaast zul je onderzoeken wat er nodig is om de impact van deze promotieonderzoeken voor RWS te vergoten. Hierbij komen vragen aan de orde komen als:

• Hoe zorg je ervoor dat er kennis wordt ontwikkeld dat aansluit op de kennisbehoefte van RWS?
• Hoe faciliteer je effectieve kennisdeling tussen de promovendus en de RWS-organisatie?
• Hoe kan je bij een promotieonderzoek sturing op de implementatie van kennis geven?
• Wat zijn knelpunten en kansen in de huidige gang van zaken?

Dit ga jij leren

Bij dit onderzoek wordt verwacht dat jij in staat bent om een rapport op te stellen met bevindingen, conclusies en aanbevelingen en deze uitkomsten presenteert binnen Rijkswaterstaat. Het werk van een eerdere stagiair kan je gebruiken om op voort te bouwen. Uit eerdere ervaringen weten we dat het een complexe materie betreft en dat je het een uitdaging vindt om dit op te pakken. Het onderzoeksrapport wordt uiteindelijk gebruikt om de strategie m.b.t. kennisontwikkeling en de implementatie ervan te versterken.

Waarom deze stage bij Rijkswaterstaat?

• je doet veel relevante kennis en ervaring in een complexe situatie op die je in de toekomst verder kan gebruiken
• je leert in een korte tijd veel over een grote organisatie en je werkt aan een vernieuwend aspect voor het Rijkswaterstaat management
• de mogelijkheid om met veel verschillende interne afdelingen en netwerkorganisaties kennis te maken
• tijdens je stage zal je begeleiding ontvangen van de (senior) adviseur

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct!

Voel jij je aangesproken? Solliciteer dan op deze vacature! Eerst nog een vraag? Neem dan contact op met het Stagebureau via, stage@rws.nl