Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijkswaterstaat - Stagiair Bestuurskunde

Deadline: 11-06-2024 12:00:00
Niveau
Richting

en jij op zoek naar een uitdagende stage waarbij je werkervaring kunt opdoen binnen de bestuurlijke organisatie van Rijkswaterstaat? Wil jij daarbij jezelf ontwikkelen en de organisatie verder helpen op het vakgebied archeologie? Dan zijn wij op zoek naar jou, lees snel verder!

Wij zoeken een stagiair die voor ons een onderzoek uitvoert naar de wijze waarop binnen de organisatie van Rijkswaterstaat met het vakgebied archeologie wordt omgegaan. Hierbij staat de vraag centraal of Rijkswaterstaat efficiënter zou kunnen werken met een – nog niet bestaand - steunpunt archeologie. En zo ja, hoe dat er dan uit zou moeten zien en of hier nog uitbreiding dient te worden gedaan naar de vakgebieden historische (steden)bouwkunde en historische geografie (samen cultuurhistorie). Ook dient uitgezocht te worden hoe Rijkswaterstaat haar rol als Bevoegd Gezag in het kader van archeologie invult en zou moeten invullen.

Daarnaast lever je een functionele bijdrage aan het omgevingsteam A2 Het Vonderen - Kerensheide. Dit doe je door de omgevingsadviseurs en omgevingsmanager te ondersteunen in hun werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan het organiseren van diverse afstemmingsoverleggen met stakeholders, overleggen met de aannemer en het leveren van ondersteuning bij de (externe) communicatie. Het is een uitdagende stageplek waar je werkervaring opdoet in een groot en complex project, waarbij je de mogelijkheid krijgt om jezelf te ontwikkelen en bij te dragen aan een duurzame en veilige infrastructuur mede vanuit een archeologisch / cultuurhistorisch perspectief.

Een stage voor jou? Solliciteer direct! Eerst nog een vraag? Neem contact op met stage@rws.nl.

Functie-eisen

• je volgt een hbo/wo opleiding in de richting van bestuurskunde, planologie, politicologie, organisatiewetenschappen of een vergelijkbare richting;
• je hebt affiniteit met bestuurlijke processen.
• je hebt interesse in archeologie (en cultuurhistorie).
• Je legt makkelijk contact.

Arbeidsvoorwaarden
Salaris Min €749 - Max €749 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Minimaal aantal uur per week 16
Maximaal aantal uur per week 24

Werk je minder dan 40 uur? Dan is je vergoeding naar rato. Naast je stagevergoeding heb je recht op betaalde vakantie-uren.

Indien je geen studentenreisproduct hebt, kom je in aanmerking voor een mobiliteitskaart van Rijkswaterstaat. Let op! Dit geldt alleen indien je geen recht meer hebt op een OV-chipkaart. Indien je wel in het bezit bent van een studentreisproduct, maar extra reiskosten maakt ten behoeve van de uitvoer van je stagewerkzaamheden dan kan je deze reiskosten declareren.

Bijzonderheden

• dit betreft een afstudeerstage/onderzoekstage;
• je kunt alleen stagelopen bij Rijkswaterstaat als je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling;
• de stage start in september 2024 en duurt tot februari 2025. De exacte start- en einddatum bepalen we in onderling overleg;
• wij kunnen een begeleiding bieden van 24 uur per week. De stage mag voor meer uren zijn als dit benodigd is voor je opleiding. In die uren werk je zelfstandig aan je onderzoek;
• heb je inhoudelijke vragen over deze stagevacature? Neem dan contact op met het Stagebureau, via stage@rws.nl.

Jouw toekomstige afdeling

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.