Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijkswaterstaat - Stagiair Grafische Vormgeving

Deadline: 14-06-2024 12:00:00
Niveau
HBO
Richting

Het Cluster B Wegen in Zuid Nederland (ZN) werkt aan onder andere de realisatie van de geluidschermen uit het Meerjaren Programma Geluid (MJPG).

Dit ga jij doen
Voor de realisatie van de schermmaatregelen uit het MJPG programma in Zuid Nederland (ca. 55 geluidschermen) zijn gesprekken met betrokkenen en belanghebbenden onderdeel van de voorbereiding. Voor de communicatie, het afstemmen en contact met deze stakeholders willen we graag een goede (3D) visualisatie van de geluidschermen op locatie. De opdracht is daarom het ontwikkelen van een beeldtaal voor en maken van de visualisaties van de geluidschermen uit het MJPG programma voor ZN.

Dit ga jij leren
- bijwonen van het meerjaren programma geluid project teamoverleg;
- ophalen van de wensen voor de verbeelding bij stakeholders in overleg met de betrokken omgevingsmanager
- ontwikkeling van een beeldtaal voor de 3D-visualisaties;
- uitwerken van deze beeldtaal naar (een gedeelte van) de geluidsschermen uit de opdracht voor Zuid-Nederland
- een adviesrapport schrijven met daarin opgenomen de beeldtaal voor de 3D visualisaties en enkele uitgewerkte verbeeldingen

Waarom deze stage bij Rijkswaterstaat?
Deze stage geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met de Rijksoverheid en de wereld van de civiele techniek. Daarnaast maak je kennis met de wereld van civiele techniek en het visualiseren van civiele objecten.

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct!

Meer weten over het kader van deze opdracht? Lees hier meer over de vormgeving van geluidschermen.

Functie-eisen

Je hebt minimaal een mbo-opleiding grafische vormgeving of illustratie.

Arbeidsvoorwaarden
Salaris Min €749 - Max €749 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Minimaal aantal uur per week 24
Maximaal aantal uur per week 36

Werk je minder dan 40 uur? Dan is je vergoeding naar rato. Naast je stagevergoeding heb je recht op betaalde vakantie-uren.

Indien je geen studentenreisproduct hebt, kom je in aanmerking voor een mobiliteitskaart van Rijkswaterstaat. Let op! Dit geldt alleen indien je geen recht meer hebt op een OV-chipkaart. Indien je wel in het bezit bent van een studentreisproduct, maar extra reiskosten maakt ten behoeve van de uitvoer van je stagewerkzaamheden dan kan je deze reiskosten declareren.

Bijzonderheden

• dit betreft een meeloopstage/afstudeerstage/onderzoekstage;
• je kunt alleen stagelopen bij Rijkswaterstaat als je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling
• de stage start in september 2024 en duurt tot februari 2024. De exacte start- en einddatum bepalen we in onderling overleg
• de stage is in eerste instantie voor 24 tot 26 uur per week. Mocht dit niet passen, dan kunnen we uiteraard in overleg bepalen voor hoeveel uur jij stage komt lopen
• voor stagiair(e)s geldt het Bring Your Own Device – beleid met betrekking tot je laptop en telefoon. In afstemming met de stagebegeleider kan er een uitzondering worden gemaakt

Heb je inhoudelijke vragen over deze stagevacature? Neem dan contact op met het Stagebureau, via stage@rws.nl.

Jouw toekomstige afdeling

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.