Overslaan en naar de inhoud gaan

Vacature Finance traineeship

Bedrijf: Calco
Richting(en): Banking / Finance, Accounting, Overige |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Amsterdam
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Calco

Start in het Finance vakgebied met het traineeship van Calco

Met het Finance traineeship bieden wij jou de mogelijkheid te starten in de financiële wereld. We leiden je op, begeleiden je en vinden samen een richting binnen Finance die het beste bij jou past.

Over het traineeship

In het tweejarig Finance traineeship ga je de theorie al snel toepassen in praktijk. Je start met een opleidingsperiode in ons interne opleidingscentrum in Amsterdam. We leren je de basis van Finance: van boekhouding naar fiscale basisconcepten tot het maken van financiële rapportages. Zo ontdek je vast wat jou het meest aanspreekt. Maar naast de hard skills, ontwikkel jij bij Calco ook je soft skills. Heb je de opleidingsperiode afgerond? Dan ga je op inzet bij een top 200 bedrijf van Nederland. Tijdens je inzet komt jouw persoonlijke coach (fieldmanager) maandelijks langs om te sparren en je voortgang te bespreken. Je kunt jezelf verder blijven ontwikkelen via ons opleidingscentrum en het 360Learning platform.

Functies

Tijdens de opleidingsperiode ontdekken we samen welke functie binnen de financiële wereld het beste past bij jouw kwaliteiten en wensen. Een greep uit de rollen waar je aan kunt denken zijn:

De voordelen van ons traineeship voor jou

 • Je krijgt meteen een vast contract
 • Wij betalen jou vanaf dag 1
 • We helpen je bij het maken van de switch
 • Je krijgt een coach die je begeleidt bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • We zorgen voor een plek bij een top 200 bedrijf
 • Je krijgt een NS Business Card die je 24/7 mag gebruiken

Het traject

Crash Course

Je begint het tweejarig traject met een opleidingsperiode, waarvan je de eerste twee weken in de Crash Course zit. Je maakt kennis met de basis financiën in een corporate omgeving. Je leert o.a. over ondernemingsvormen, fiscaliteit, boekhouden, jaarrekeningen analyseren en waarderingsmethoden. Maar ook krijg je inzicht in de IT die nodig is om financiële stromen en data te begrijpen en analyseren (informatieanalyse). Ook op het gebied van soft skills krijg je diverse trainingen en ga je jezelf ontwikkelen. Je krijgt dus aardig wat informatie op je af en je leert in korte tijd een heleboel. De Crash Course is je startpunt als Finance professional. We kijken samen waar jij goed in bent en waar jij energie van krijgt.

Deep Dives

Nadat je kennis hebt gemaakt met de belangrijkste basisprincipes van het Finance vak is het tijd om je richten op je verdere leerpad. Het kan zijn dat dit helemaal gericht zal zijn op financial data analyse. Echter, als tijdens de Crash Course blijkt dat jouw talenten en interesses op een ander financieel gebied liggen, dan passen we jouw Deep Dives hierop aan. Jouw leertraject is daarmee altijd maatwerk. In deze periode ga je sowieso aan de slag met het behalen een SQL certificaat, bekwaam je je verder in Excel en doe je kennis en kunde op in Tableau en/of Power BI. Verder heb je de mogelijkheid om Python te leren en kennis op te doen omtrent onder andere data warehousing en gegevensbeheer. Tijdens deze periode blijf je ook op het gebied van soft skills jezelf verder ontwikkelen middels trainingen en coaching.

Match

Tijdens de opleidingsperiode leren wij jou zo goed mogelijk kennen om de beste match te kunnen maken tussen jou en een opdrachtgever. Zo weten we zeker dat je past binnen een bedrijfscultuur en met volle moed kan starten als junior financial data analist.

Inzet Periode

Je start met je inzetperiode bij de opdrachtgever! Deze duurt zo’n 24 maanden. Tijdens deze periode blijven we je begeleiden. Maandelijks komt jouw persoonlijke coach (fieldmanager) langs om met jou te kijken naar je vooruitgang. Daarnaast kun je je blijven ontwikkelen en opleidingen blijven volgen zodat je de mogelijkheid hebt te groeien naar medior financial data analist. Zowel live als via ons 360Learning Platform heb jij tijdens je gehele traineeship toegang tot trainingen. Ook organiseert Calco meerdere events per jaar, dus je ziet jouw HQ collega's en mede-trainees uit jouw startgroep nog regelmatig.

Overstap naar opdrachtgever

Na ongeveer twee jaar inzet maakt zo’n ruim 90% van de trainees de overstap naar de opdrachtgever. Echter blijft dit wel je eigen keuze!

Voor wie is ons Finance traineeship geschikt?

Calco biedt kandidaten al sinds 2004 de kans om een switch te maken naar de IT of Finance. Inmiddels hebben wij al zo’n 3.800 trainees opgeleid en begeleid naar een carrière in deze vakgebieden.

Bij Calco doen we niet aan stereotypen en behandelen iedereen als uniek individu. Jouw eerder gekozen studierichting? Is voor ons niet belangrijk. Wel kijken we naar het niveau van de studie die je hebt afgerond.

Jouw profiel

 • Je hebt een hbo- of wo-bachelor diploma (harde eis) nodig. Je studierichting maakt niet uit
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (harde eis)
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal 
 • Aantoonbare affiniteit met Finance en de wil hebben jezelf hierin verder te ontwikkelen 
 • Je hebt een sterk analytisch denkvermogen 
 • De meeste opdrachtgevers zijn gevestigd in de Randstad. Daarom is het eventueel nodig om reis -of verhuisbereid te zijn

Ons aanbod aan jou

 • De kans om te ontdekken welke functie binnen Finance bij jou past
 • Je wordt betaald vanaf dag 1 van het traineeship
 • Vanaf inzet €3060 bruto per maand (incl. vakantiegeld en eindejaarsbonus) 
 • Een onkostenvergoeding €1,- netto per werkdag en €2,- netto thuiswerkvergoeding op dagen dat je thuiswerkt
 • Bij goed functioneren 3 keer een salarisverhoging tijdens je traineeshipperiode
 • Je ontvangt direct een vast contract van Calco
 • 26 vakantiedagen (Al een vakantie gepland? Geen probleem! Je kunt al met de Crash Course beginnen en daarna kun jij gewoon op vakantie gaan)
 • Persoonlijke begeleiding bij jouw ontwikkeling door een eigen fieldmanager (coach)
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden via o.a. ons 360Learning Platform
 • De kans om terecht te komen bij een topbedrijf van Nederland zoals Rabobank, Nationale-Nederlanden, T-Mobile of KLM
 • Een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer of een ov-vergoeding tijdens je opleidingsperiode. Ga jij op inzet bij de opdrachtgever? Dan ontvang je een NS Business card t.w.v. € 689,25 per maand die je 24/7 mag gebruiken (dus ook privé)
Ga naar de website van Calco

Other possibilities

werken bij calco
Aanmelden tot en met

Vacature financial data analyse traineeship

Banking / Finance

Calco - Amsterdam

Binnen ons traineeship bieden wij jou de mogelijkheid te starten in de financiële wereld als junior financial data analist. We leiden je op, begeleiden je en zorgen ervoor dat jij terechtkomt bij een top 200 bedrijf in Nederland. En wist je al dat wij jou betalen vanaf dag 1 én dat je een vast contract van ons krijgt? Solliciteer vandaag nog!

Vacature financial data analyse traineeship
werken bij calco
Aanmelden tot en met

Open sollicitatie

IT / ICT, Banking / Finance, Overige

Calco - Amsterdam

Bij Calco houden we van talent en een persoonlijke match! Daarom vinden wij het belangrijk om verder te kijken dan een openstaande vacature of een rijtje harde eisen. Denk jij dat je bij Calco past? Laat dan je gegevens achter en samen kijken we of er mogelijkheden zijn, voor nu of in de toekomst! You can do IT!

Open sollicitatie
werken bij calco
Aanmelden tot en met

Meet Calco - Holiday Special

IT / ICT, Banking / Finance

Calco - Amsterdam

Startdatum: 15 december 2023

"It's the moooost wonderfull time of the year" 🎵

"En een carrierèswitch is misschien wel het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven.

Natuurlijk begrijpen we dat een andere richting op gaan best een spannende beslissing is. Voordat je officieel deze keuze maakt, wil je graag weten wat je te wachten staat.Want wat houdt IT/Finance precies in? Welke rollen zijn er? Kan ik wel werken in dit vakgebied zonder ervaring en past het überhaupt wel bij mij? Geen zorgen! We hebben antwoord op al jouw vragen. Kom langs op ons hoofdkantoor in Amsterdam en Meet Calco! Via deze super low-key manier kun jij bepalen of de wereld van IT of Finance iets voor jou is. Trouwens, we hopen dat je van oliebollen en chocomel houdt want die hebben we in overvloed tijdens deze Holiday Special.

Meet Calco - Holiday Special