Overslaan en naar de inhoud gaan

Technical Management Traineeship

Bedrijf: KLM Royal Dutch Airlines
Richting(en): Engineering / Techniek, Management |
Niveau: WO
Locatie: Schiphol
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

In het kort

Word jij een van de toekomstige business leaders in de meest dynamische technische omgeving van Nederland? KLM Engineering & Maintenance en Air France Industries behoren samen tot de wereldwijde top in de wereld van vliegtuig(component)onderhoud en -reparatie. Onze klanten komen uit alle hoeken van de wereld: van Australië tot Zuid-Amerika, van het Verre Oosten tot Nederland. Benieuwd hoe je zo snel mogelijk de motor van een Boeing 787 verwisselt of met jouw team drone-inspecties combineert met machine learning? Solliciteer dan nu voor het KLM Technical Management Traineeship!

Wat ga je doen?

De eerste drie maanden van het traineeship staan in het teken van jouw onboarding. Je maakt kennis met KLM E&M, en wij met jou. Door op drie verschillende afdelingen mee te lopen en te werken, heb je al snel een goed beeld van de organisatie.

Opdrachten
In twee jaar tijd ga jij KLM E&M goed leren kennen: op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Je ontdekt waar je goed in bent, leert wat je nog niet kunt en ontwikkelt je tijdens drie opdrachten tot manager. De focus ligt op management en/of een specialisme. We besteden genoeg aandacht aan het technische aspect van je werk: je moet namelijk wel dezelfde taal kunnen spreken als je collega’s. Met z’n allen werken we aan ons doel voor 2021/2022.

De rest van je traineeship voer je drie opdrachten uit. Zo kun je een project bij Engine Services leiden om de motorenshop efficiënter te laten werken, of meewerken in het team van Big Data om predictive maintenance te verbeteren. Je laatste opdracht wordt in ieder geval een leidinggevende opdracht, met de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Er is zeker de mogelijkheid om hierin je eigen koers te bepalen. 

Waar land je?

Je gaat werken bij een van de meest dynamische, complexe en technische bedrijven van Nederland. Bij KLM Engineering & Maintenance (E&M) werken ongeveer 5.000 medewerkers.

Jouw profiel

Bij KLM staat de mens centraal. Dat betekent dat jij een echte peoplemanager bent (of wordt), die mensen inspireert en een team laat excelleren. Je kunt je verplaatsen in de belevingswereld van je collega’s en communiceert makkelijk met verschillende lagen van de organisatie. Tijdens je laatste opdracht pak jij de leiding (onder begeleiding) en stuur je een team aan. Je vindt het een uitdaging om uit je comfortzone te treden.

Bovendien ben je gedreven, ambitieus én heb jij affiniteit met techniek. En dat zég je niet alleen, dat blijkt uit je cv en/of uit je antwoorden op de motivatievragen.. Daarnaast voel je feilloos aan wat er om je heen gebeurt, waardoor je altijd weer het beste uit jezelf en je omgeving weet te halen.

Verder heb je;

 • jouw universitaire diploma (bijna) op zak;
 • 0-3 jaar werkervaring;
 • een goede beheersing van Nederlands en Engels;
 • naast je studie flink ontwikkeld, bijvoorbeeld door bijbanen of een eigen startup;
 • vrijwilligerswerk
 • buitenlandervaring
 • commissie- of bestuurswerk

Wat bieden wij?

Opleidingsprogramma

We bieden je een uitdagend opleidingsprogramma aan, waarmee je jezelf maximaal ontwikkelt én je onze onderhoudsdivisie door en door leert kennen. Je volgt bijvoorbeeld:

 • het “The Way We Lead”-traject
 • diverse workshops om de “MRO-taal” te leren spreken
 • Design Doing, in samenwerking met de TU Delft

Blue Synergy

Daarnaast maak je deel uit van de Blue Synergy-groep, het netwerk voor onze technical management-trainees. Blue Synergy geeft je de mogelijkheid mee te denken over andere projecten binnen KLM E&M. De opdrachtgever hiervoor is het hoger management.

Begeleiding

Tijdens je traineeship krijg je intensieve begeleiding:

 • Van de traineeship-coördinator, je manager, je mentor én een buddy
 • De coördinator van het traineeship begeleidt je in je ontwikkeling met ieder kwartaal een ontwikkelgesprek
 • Je wordt gecoacht en begeleid door je lijnmanager
 • Je krijgt een buddy (mede-trainee) en een mentor (ervaren manager) die al je vragen beantwoorden en je coachen
 • Je volgt samen met andere trainees intervisiesessies, waarbij je bijvoorbeeld uitdagingen bespreekt en tips uitwisselt

We organiseren jaarlijks evenementen voor jou en de andere KLM-trainees. Zoals de divisiedagen, waarin je een kijkje in de keuken neemt bij andere traineeships. Ook vindt ieder jaar een bijeenkomst plaats met alle leidinggevenden binnen E&M, met een diner als feestelijke afsluiter.

Verder krijg je:

 • een uitdagend, fulltime traineeship bij de beste werkgever van Nederland;
 • een brutosalaris van € 3.177,22 per maand, een eindejaarsuitkering, KLM winstuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en mooie doorgroeimogelijkheden;
 • vereniging voor young professionals: Young KLM;
 • een goede pensioenregeling;
 • 25 vakantiedagen en 5 EDV-dagen;
 • fikse korting op vliegtickets (als je minimaal 6 maanden in dienst bent);
 • een reiskostenregeling en gratis gebruik van het busnetwerk rondom Schiphol.

Ready for your next destination?

Wacht dan niet langer, en stuur ons je CV voor de ‘final boarding call’ op dinsdag 19 oktober! Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven; tijdens je online sollicitatie stellen we je enkele gerichte vragen. Je sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere gesprekken en assesments. Binnen twee weken na je sollicitatie krijg je bericht van ons.

De sollicitatieprocedure bestaat uit 5 rondes:

Ronde 1: CV selectie op 20 oktober
Ronde 2: Capaciteitentest met als deadline 26 oktober

Ronde 3: Eerste (face to face) selectiegesprekken op 1, 2 of 3 november
Ronde 4: Assessmentdag op 10 november
Ronde 5: Eindgesprek met Executive Vice President E&M en Vice President HR op 17 november

Vragen?

Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met de hiring manager. Bel of mail de recruiter voor vragen over de sollicitatieprocedure. Vergeet in beide gevallen niet om het vacaturenummer te noemen: #6462.

Hiring manager: Léontine Leonhart: LEONTINE.LEONHART@TD.KLM.COM of 0638

Recruiter: Marion Chin-A-Loi: MARION.CHIN-A-LOI@KLM.COM of 0651075104313553

Vooraanmelden

Other possibilities

werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

Expert Health

Consulting

KLM Royal Dutch Airlines - Schiphol

KLM heeft in de huidige tijd volle focus op de gezondheid van de medewerkers. Naast alle uitdagingen van de huidige tijd, zoeken we altijd naar duurzame oplossingen voor de medewerker. Wij breiden daarom ons team uit en zoeken een nieuwe collega. Iemand die vanuit analyse makkelijk een vertaalslag weet te maken wat KLM nodig heeft om de medewerkers gezond en vitaal aan het werk te hebben en houden. Jij schrikt bovendien niet van het nodige changemanagement. Ben jij de expert health die we zoeken?

werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

Workforce planner - Cygnific

Management

KLM Royal Dutch Airlines - Amsterdam

We are looking for a Workforce Planner who will be able to coordinate and execute schedules that meets both agents' and operations' demand. Are you a communicative, service orientated, structured and quantitative thinker who is able to quickly adapt to operating the necessary programs and procedures to constructively support the Workforce Planning team? Keep on reading! 

werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

Meewerkstage Customer Support (EPCOR)

PR / Communicatie

KLM Royal Dutch Airlines - Schiphol

Wil jij jouw stage uitvoeren bij een groeiend dochterbedrijf van KLM en zou je graag een kijkje willen nemen in de technische sector van de luchtvaart? Wil je aan de slag met diverse uitdagende opdrachten in een MKB-organisatie waarbij samenwerken, resultaat en plezier voorop staan? Kom jouw stage

EPCOR is een dynamisch, innovatief en sterk groeiend bedrijf dat Auxiliary Power Units en componenten onderhoudt en repareert van meer dan 100 grote airlines uit de hele wereld in haar vestiging in Schiphol-Rijk. De apparatuur die wij behandelen helpt de vliegtuigen bij stroomvoorziening, cabinedruk en airconditioning. Zoals onze werknemers zelf zeggen: "Onze markt gaat dan wel over motoren en parts, maar hier bij EPCOR gaat het om mensen en samenwerking".

dan uitvoeren bij EPCOR!