Overslaan en naar de inhoud gaan

Regio Traineeship

Richting(en): Engineering / Techniek |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Utrecht
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Regio Traineeship

Wil jij bijdragen aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland? Heb jij je hbo- of wo-studie (bijna) afgerond en wil jij je verder ontwikkelen binnen het vakgebied asset management, mobiliteit & watermanagement of duurzame leefomgeving & milieu? Vind jij het leuk om te werken in 1 van de regio’s van Rijkswaterstaat? Dan is het Regio Traineeship iets voor jou!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol als trainee
Het Regio Traineeship is opgedeeld in 3 richtingen, de zogenoemde tracks. In 2 jaar tijd voer je 2 opdrachten van een jaar uit en zal jij je binnen 1 van deze tracks ontwikkelen tot een volwaardig professional.

Welke tracks zijn er?
Mobiliteit & watermanagement
Binnen deze track ga je bij 1 van onze regio's aan de slag met verkeerskundige vraagstukken of watermanagement. Zo werkt een van onze trainees mee aan een project waarbij met speciale sensoren de bandenspanning van vrachtauto’s gemeten wordt. Dit vermindert het aantal files door klapbanden.

Asset management
Bij asset management houd jij je bezig met de staat van de assets binnen jouw gebied. Belangrijke assets zijn bijvoorbeeld de Maeslantkeringde Afsluitdijk en de Van Brienenoordbrug. Jouw trainee-opdracht kan zijn om een analyse te maken van de onderhoudstoestanden van assets in jouw gebied.

Duurzame leefomgeving & milieu
Bij deze track draag jij bij aan een schone en prettige leefomgeving, in het bijzonder voor onze volgende generaties. Ga bijvoorbeeld aan de slag als adviseur waterkwaliteit. Hierbij onderzoek je wat voor invloed de lozingen van bedrijven in het water hebben op de waterkwaliteit.

Dit zijn enkele voorbeelden van opdrachten. Nieuwsgierig naar andere opdrachten? Zie hier per track welke opdracht verschillende trainees uitvoeren. Geef in je motivatiebrief aan welke track je het meeste aanspreekt en wij zorgen voor een passende opdracht.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je vindt het leuk om allerlei uitdagingen aan te gaan binnen Rijkswaterstaat en wil je graag breder oriënteren om te kijken wat nu echt bij je past. Je krijgt energie van samen werken en vindt het leuk om samen te werken met experts van Rijkswaterstaat en andere overheden zoals, provincies, gemeenten en waterschappen.

Naast je dagelijkse werkzaamheden volg je een opleidingsprogramma met trainingen als 'Persoonlijk leiderschap' en 'Politiek bestuurlijke gevoeligheid’. Dit volg je samen met jouw mede trainees.

Door jouw inzet voor het uitvoeren van de opdracht maak je maatschappelijke impact en lever je een bijdrage aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Wat wij aan jou waarderen

  • je bent bereid om te werken op verschillende werkplekken in het land en deze te ontdekken;
  • je deelt graag jouw geniale mislukkingen met jouw medetrainees en vraagt om hun advies om zo jezelf verder te ontwikkelen;
  • door jouw innovatieve ideeën te delen en deze te implementeren in jouw opdracht wil jij het verschil maken.

Nieuwsgierig naar hoe een dag van een Regio Trainee eruit ziet?
Maak dan direct kennis met één van onze trainees. Plan hier een afspraak in met de trainee uit jouw voorkeurstrack.

Meer weten?
Lees hier het interview van Zahra Nassralla, zij vertelt meer over haar ervaring als Regio Trainee.
Of ben je nieuwsgierig naar wat voor opdracht je kan verwachten? Bekijk hier het filmpje van Jochem van der Ham. Hij vertelt je meer over zijn opdracht bij Rijkswaterstaat.

Vacaturenummer: RWS-Regio-6

Vooraanmelden

Other possibilities

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Regionaal Traineeship bij Rijkswaterstaat

Overige

Rijkswaterstaat - Nederland

Startdatum: 01 september 2022

Heb jij je hbo- of wo-studie (bijna) afgerond en wil jij je verder ontwikkelen binnen de vakgebieden assetmanagement, mobiliteit & watermanagement of duurzame leefomgeving & milieu? En vind jij het leuk om te werken in een van de regio’s van Rijkswaterstaat die het hart vormen van de Nederlandse infrastructuur? Dan is het Regio Traineeship iets voor jou! Let op: Voor de september 2021-lichting werven we niet voor de Duurzame Leefomgeving & Milieu-track. Als je hier interesse in hebt, adviseren we je om volgend jaar te solliciteren voor de lichting van september 2022.

Regionaal Traineeship bij Rijkswaterstaat
werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Privacy coördinator

Juridisch

Rijkswaterstaat - Utrecht

Het onderwerp privacy raakt de hele organisatie van Rijkswaterstaat. Als privacy coördinator zorg jij dat wij ons houden aan de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ga jij ervoor zorgen dat burgers en medewerkers met vertrouwen hun gegevens met ons delen? Kom dan werken bij Rijkswaterstaat als privacy coördinator en lees verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Op de werkvloer treden de risico’s op die we willen en moeten beheersen. Daarbij is het van belang dat wij ons realiseren dat dit niet alleen risico's zijn voor Rijkswaterstaat (RWS) als organisatie, maar dat dit vooral risico's zijn voor burgers en onze medewerkers. Het zijn immers hun (soms) gevoelige en vertrouwelijke persoonsgegevens die aan ons zijn toevertrouwd. Onze verantwoordelijkheid voor het beschermen daarvan is daarom van het grootste belang in ons dagelijks handelen. Een belangrijke en zorgvuldige taak die jij uit gaat voeren!

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je komt als privacy coördinator te werken in een klein team van privacy coördinatoren en maakt deel uit van de afdeling Control en Informatie. Het team van privacy coördinatoren heeft een centrale en coördinerende rol als het gaat om het naleven van de AVG binnen Rijkswaterstaat. In deze functie werk je samen met verschillende collega’s en afdelingen. Zo zorg je bijvoorbeeld samen met privacy adviseurs (vanuit verschillende RWS organisatie onderdelen) voor een organisatorische- en procesmatige vertaling van de AVG. Met de privacy juristen stem je de meer juridische vragen af.

De privacy organisatie van Rijkswaterstaat is volop in beweging. De AVG is dan wel geïmplementeerd, maar er is nog veel te doen op het gebied van doorontwikkeling- en de naleving hiervan. Daarnaast zijn er innovaties binnen Rijkswaterstaat die een raakvlak hebben met de AVG. Je kan hierbij denken aan Smart Mobility, drones en Artificial Intelligence.

Wat wij aan jou waarderen
Als privacy coördinator weet je de diverse AVG vereisten samen te brengen, waaronder: juridisch, technisch en organisatorisch. Je weet als geen ander in een complexe organisatie effectieve samenwerkingen aan te gaan en de samenwerking te bevorderen. Tevens ben jij je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handelt hiernaar. Je hebt een praktische instelling, houdt van aanpakken en laat je niet snel uit het veld slaan. Gaat iets niet zoals vooraf bedacht? Dan denk jij in mogelijkheden en bedenk je creatieve oplossingen. Als privacy coördinator doe je altijd een stap naar voren. Je kunt goed plannen, organiseren, motiveren en bent communicatief, zowel mondeling als schriftelijk sterk.

Goed met elkaar samenwerken in de privacy organisatie vinden wij heel erg belangrijk. Samenwerken is dan ook zeker een speerpunt voor 2022.

Geïnteresseerd?
Wil je eerst meer informatie over de inhoud van de vacature voordat je gaat solliciteren? Of ben je erg nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet? Bel of app met Desmond Ywema, privacy coördinator, 06 – 30141445. Hij staat je graag te woord!

Privacy coördinator